Je wilt al een tijd méér met je fotografie maar je weet niet wat. Dit beseffende zou het kunnen betekenen dat je creativiteit op een ander vlak ligt? Je bent op zoek naar verdieping. Van binnen broedt het maar je krijgt het niet naar je fotografie vertaald. Onze ervaring leert dat je dan op zoek bent naar de beeldtaal.


Inhoudelijk verhalende fotografie

Wij, Jorgen Polman en Koen Verjans, staan voor inhoudelijke verhalende fotografie. Onze focus is om jou creatief te laten communiceren met fotobeelden. Op een laagdrempelige en betaalbare manier. Onze wens is dat jouw foto’s zich verbinden met de beeldtaal; om dat wat jij in gedachten hebt, naadloos in beeld te krijgen. Je publiek meenemen in jouw belevingswereld. Het kan!

Wat ga je leren bij Beeld en taal?

  • Je begint meteen met één van de pittigste en belangrijkste toepassingen die er zijn: de ‘framing’. Hierbij wordt je uitgedaagd volledig anders te gaan kijken. Kijken verandert in zien. Wij geven deze toepassing meteen in het begin om de volgende redenen: je ervaart meteen de beeldtaal waardoor er voor jou en voor ons ruimte ontstaat om te kijken of het wel bij je past.
    Je hebt gedurende de verdere cursus(sen) tijd om je deze belangrijke toepassing eigen te maken.
  • Je kijkt gedurende de hele cursus naar de foto geschiedenis zodat je weet waar de kennis vandaan komt en je hem fundamenteel kunt plaatsen in je eigen fotografie.
  • Je leert foto’s analyseren, dus ook je eigen foto’s.
  • Je maakt kennis met de previsualisatie van Ansel Adams die in het verloop van de navolgende cursussen steeds belangrijker blijkt te gaan zijn.
  • Je gaat aan de slag met een aantal klassieke lichtopstellingen die je leren hoe licht m.b.t. een aantal wetmatigheden werkt.
  • Je krijgt een hernieuwde kennismaking met flitslicht en leert deze ‘anders’ toe te passen.
  • Je begrijpt dat er een toeschouwer naar je foto’s kijkt.

Toepassingsvormen

Na de cursus ben je gegarandeerd verandert in je perceptie, en heb je fotografie leren kennen waar je voorheen het bestaan niet of nauwelijks van wist. Je hebt een viertal professionele technieken geleerd die je in staat stellen om op een hoogwaardig fotografisch niveau te communiceren en je weet ook waarom.

Binnen ieder cursusjaar behandelen we 4 toepassingselementen en na 3 jaar ken je ze allemaal. In totaal zijn het er 12. Je zult ze niet allemaal gaan gebruiken maar door ze te kennen, weet je welke bij jou past en welke niet.

In het 1e cursusjaar ‘Beeld en taal’ leer je dus 4 toepassingsvormen, en elementen die erbij horen.

Online les

Een keer per twee weken krijg je een online live les in een groep van maximaal tien personen. De cursus duurt 10 maanden en is opgebouwd uit 16 online lessen. Het lesmateriaal bestaat uit video’s, teksten en opdrachten. We gaan voor luchtige en interactieve lessen, voor een heldere uitleg en concrete opdrachten. Je zit in een digitale klas achter je computerscherm. Iedereen heeft contact met elkaar en de aangeleverde foto’s worden in groepsverband besproken. Elke les wordt opgenomen en opgestuurd. Je kunt dus een les missen terwijl je wel feedback krijgt op je foto(s). We merken dan ook dat de cursisten de lessen ervaren alsof ze live bij elkaar zijn geweest.

 

Cursusdata

De eerste lessen voor het jaar 2020 worden gegeven op de dinsdagavonden.

Groep 1- 2020

11 feb, 3 mrt, 17 mrt, 31 mrt, 14 apr, 12 mei, 26 mei, 9 jun, 23 jun, 8 sep, 22 sep, 6 okt, 27 okt, 10 nov, 24 nov, 8 dec

Veelgestelde vragen

Waarschijnlijk is fotografie al je hobby en besteed je er al de nodige tijd aan. Onze ervaring is dat als je die aan de cursus gaat besteden, het je geen extra uren per week kost.

Een voorkennis van cameratechnieken is minimaal noodzakelijk. We geven deze cursus licht en luchtig, terwijl we toch aanzetten tot een stevige ontwikkeling van je creativiteit.

Het is onze missie om de beeldtaal toegankelijk maken voor iedereen die het leren wil. Wij werken met een abonnement van €55 per maand, opzegbaar per kwartaal. Dit houdt ons scherp en geeft jou de mogelijkheid om te kijken of het écht bij je past.

Voor deze cursus heb je geen dure camera of hoogstaande technische kennis nodig. In deze cursus gaat het om het beeld en het enige wat je nodig hebt is een camera met manuele instelling. Mocht je toch graag technisch bijscholen, dan kun je aansluiten bij een workshop.

Aanmelden

Meld je via onderstaand formulier aan voor de cursus Beeld en taal. Na het verzenden van het formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.