Je kunt al goed uit de voeten met je fotografie en je bent je bewust van de beeldtaal. Maar je wilt meer en dieper. Dan zit je bij de cursus Beeldcommunicatie helemaal op je plek. In Beeldcommunicatie gaan we 4 nieuwe toepassingsvormen ontdekken en kennismaken met het raamwerk van de beeldtaal. Hiermee krijg je een duidelijk overzicht hoe het raster rondom de beeldtaal is opgebouwd maar het allerbelangrijkste; wie ben ik hierin?


Toepassingselementen

Binnen ieder cursusjaar behandelen we 4 toepassingselementen en na 3 jaar ken je ze allemaal. In totaal zijn het er 12. Je zult ze niet allemaal gaan gebruiken maar door ze te kennen, weet je welke bij jou past en welke niet.

In het 2e cursusjaar ‘Beeldcommunicatie’ leer je dus 4 toepassingselementen, en extra’s die erbij horen. Beeldcommunicatie sluit naadloos aan op de cursus ‘Beeld en taal.’

Online lessen

Een keer per twee weken krijg je een online live les in een groep van maximaal tien personen. De cursus duurt 10 maanden en is opgebouwd uit 16 online lessen. Het lesmateriaal bestaat uit video’s, teksten en opdrachten. We gaan voor luchtige en interactieve lessen, voor een heldere uitleg en concrete opdrachten. Je zit in een digitale klas achter je computerscherm. Iedereen heeft contact met elkaar en de aangeleverde foto’s worden in groepsverband besproken. Elke les wordt opgenomen en opgestuurd. Je kunt dus een les missen terwijl je wel feedback krijgt op je foto(s). We merken dan ook dat de cursisten de lessen ervaren alsof ze live bij elkaar zijn geweest.

Cursusdata

De lessen voor het jaar 2019/2020 worden ‘s avonds gegeven op de volgende dagen:

  • 19 sep, 3 okt, 24 okt, 7 nov, 21 nov, 5 dec, 19 dec, 16 jan, 30 jan, 13 feb, 5 mrt, 19 mrt, 2 apr, 16 apr, 7 mei, 28 mei

Wat ga je leren bij Beeldcommunicatie?

  • Je gaat een typologische serie maken en begrijpt hoe onmisbaar deze manier van werken is.
  • Je weet een suggestief beeld op te roepen in zijn verschillende vormen en wanneer je hem toepast.
  • Je analyseert foto’s waardoor je vernieuwend kunt kijken naar je eigen werk.
  • Je leert naast een portret een documentair portret te maken.

Je maakt kennis met het ‘raster’ waar alles samen komt; je idee, alle vormelementen die je geleerd hebt en de inhoud of het verhaal binnen je fotowerk.