Je gereedschapskist bevat inmiddels 8 toepassingsvormen die je in staat stellen stevig communicatief uit de voeten te kunnen. De springplank naar seriematig werk. In Je eigen stijl duik je in het documentaire landschap en ga je ervaren dat alles wat je in de voorgaande cursusjaren hebt geleerd, hier kunt toepassen. Het landschap is de paraplu waaronder je kunt werken. Binnen dit cursusjaar gaan we op zoek naar wat er in je leeft en hoe je het fotografisch naar buiten brengt. Je start je eigen project binnen je eigen stijl.


Toepassingselementen

Binnen ieder cursusjaar behandelen we 4 toepassingselementen en na 3 jaar ken je ze allemaal. In totaal zijn het er 12. Je zult ze niet allemaal gaan gebruiken maar door ze te kennen, weet je welke bij jou past en welke niet.

In het 3e cursusjaar ‘Je eigen stijl’ leer je dus 4 toepassingselementen, en de extra’s die erbij horen. Je eigen stijl sluit naadloos aan op de cursus ‘Beeldcommunicatie.’

 

Online lessen

Een keer per twee weken krijg je een online live les in een groep van maximaal tien personen. De cursus duurt 10 maanden en is opgebouwd uit 16 online lessen. Het lesmateriaal bestaat uit video’s, teksten en opdrachten. We gaan voor luchtige en interactieve lessen, voor een heldere uitleg en concrete opdrachten. Je zit in een digitale klas achter je computerscherm. Iedereen heeft contact met elkaar en de aangeleverde foto’s worden in groepsverband besproken. Elke les wordt opgenomen en opgestuurd. Je kunt dus een les missen terwijl je wel feedback krijgt op je foto(s). We merken dan ook dat de cursisten de lessen ervaren alsof ze live bij elkaar zijn geweest.

Cursusdata

De lessen voor het jaar 2019/2020 worden ‘s avonds gegeven op de volgende dagen:

  • 12 sep, 26 sep, 10 okt, 31 okt, 14 nov, 28 nov, 12 dec, 9 jan, 23 jan, 6 feb, 20 feb, 12 mrt, 26 mrt, 9 apr, 23 apr, 14 mei

Wat ga je leren bij Beeldcommunicatie?

  • Je gaat de geschiedenis leren van de documentair fotografische benadering van het landschap.
  • Je gaat zelf het landschap op een documentaire wijze benaderen en leert typologie, framing, de alien mindset, de deadpan view en het grafische element in te zetten.
  • Je gaat zien hoesurreëel onze werkelijkheid is.
  • Je analyseert foto’s waardoor je vernieuwend kunt kijken naar het landschap.
  • Je ervaart het overzicht waarom je de toepassingen hebt geleerd.
  • Je start aan je eigen stijl.

Je maakt kennis met het ‘raster’ waar alles samen komt; je idee, alle vormelementen die je geleerd hebt en de inhoud of het verhaal binnen je fotowerk.