“Het idee om deze trip te maken, borrelde al langere tijd.”

“Fotograferend voor een fietsmagazine kwam ik vaak in landen waarvan de geschiedenis me erg aangreep. Voor het magazine had ik een andere focus en kon er niet echt induiken. Maar ik beloofde mezelf om terug te keren in volledige vrijheid en inzicht te krijgen in het Europa van vroeger en van nu.”

David Peskens en zijn vriendin Anna Kupce uit Letland reisden vorig jaar bijna 5 maanden langs de buitengrenzen van de voormalige Sovjet-Unie en Joegoslavië. 17.000 kilometer en 21 landen verder is zijn fotodocumentaire te zien in dezelfde oude camper waar de reis vooralsnog mee is gemaakt. Op het Maastricht Photo Festival geeft de rijdende fotogalerie een verrassende inkijk in de voor velen nog onbekende wereld van Oost-Europa.

 

Dit bericht heeft 1 commentaar

 1. Kees van Slobbe

  Hallo David en Anna,
  Wij hebben genoten van het verslag van jullie reis langs de Grenzen in Oost-Europa in de Kampeerauto van de NKC van Mei 2020.Ook op de website kan ik geen blog vinden (wèl schitterende foto’s!).
  Ik zou graag de blog willen zien en meer info over de reis, want wij hebben ook plannen om eens deze reis te maken met onze Hobby600/650-camper, maar wij kunnen de blog niet vinden op NKC.nl
  Wellicht kunt u ons daarover informeren?
  Bij voorbaat hartelijk dank,
  Kees & Sietske van Slobbe,
  Rotterdam.

Geef een reactie