In 2003 vertrok Mike Brodie op 17 jarige leeftijd op avontuur door Amerika. 

De reis werd ondernomen op goederentreinen zonder een bestemming in gedachten. Dit alles documenteerde hij met een hartverscheurende Jack Kerouac-achtige blik op de wereld van trein hoppen.

Terwijl de reis in eerste instantie een reis van zelfontdekking was, gaf een vriend hem een Polaroid SX-70 camera, voor het vastleggen van de momenten van zijn trip. Later schafte Brodie een spiegelreflexcamera met 35mm aan. Onder de naam ‘Polaroid Kid’, werkte hij de komende vier jaar onafgebroken aan zijn indrukwekkende serie. 

In 2008 ontving Brodie de ‘Baum-award’ voor Amerikaanse opkomende kunstenaars en in 2013 werd zijn eerste boek gepubliceerd, gevolgd door talrijke exposities. 

Maar zo plotseling als hij begon, liet hij het medium ook achter zich om diesel monteur te worden voor de Pacific Railroad.

Brodie’s tijdloze beelden belichamen een natuurlijke harmonie van vrijheid, geest en avontuur. Of zoals hij het zelf zegt: ‘So long as you like the outdoors life and you don’t mind getting dirty and not having a change of clothes for months, it’s pretty great.’

  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een antwoord