Wij zijn Forum BEELDtaal

Forum Beeldtaal staat voor inhoudelijke fotografie. Onze focus ligt, samen met jou, op het creatief communiceren met fotobeelden. Onze wens is dat jouw foto’s zich verbinden met de wereld.
Het is een speelse en leuke zoektocht naar verdieping in de fotografie, een tocht die veel meer dan zingeving aan je fotografische uitingen zal opleveren.

Jorgen Polman

Mijn naam is Jorgen Polman (1966). Ik ben autonoom fotograaf/kunstenaar/docent.
Na mijn afstuderen op de Kunstacademie Hasselt (België) werkte ik 8 jaar voor verschillende uitgevers als illustrator en reportage/portretfotograaf. Naast dit werk creëerde ik mijn fotokunst.
In 2001 had ik mijn eerste ‘grote’ tentoonstelling in Amsterdam en ik besloot als autonoom fotograaf verder te gaan.
Vanaf 2008 begeleidde ik jonge fotografen bij hun portfolio en legde ik me toe op het doceren van de inhoudelijke fotografie in Sittard. Vanaf 2010 ontstond Podium Beeldtaal.
Verder was ik, als docent, verbonden aan de Fotoacademie Eindhoven van 2011-2014.
Podium Beeldtaal is een begeleidingstraject die ik in de vorm van een cursus aanreik aan de gevorderde amateur en semi-professioneel. Dit begeleidingstraject zorgt ervoor dat de fotograaf wordt uitgedaagd in zijn of haar persoonlijke groei.
In 2015 richtten Koen Verjans en ik Forum Beeldtaal op, in navolging van Podium Beeldtaal. Het is een digitaal Forum waar iedereen de liefde en de passie voor de inhoudelijke fotografie kan delen. Aan het forum is een online cursus verbonden, een cursus van verdieping wanneer we spreken van inhoudelijke fotografie.

Mijn persoonlijke overtuiging is dat iedereen die gepassioneerd met fotografie bezig is, een kwaliteit bezit.
De kwaliteit om te spelen met beeld, ieder op zijn eigen manier.
Mijn taak is om het kind, in ieder van ons, uit te dagen zijn creativiteit te ontdekken binnen de toepassingen van de fotografie.
Als dat ‘kind’ de speeltuin eenmaal kent, is het bewust in staat door te dringen in de beleving van de toeschouwer.
Dat is waar inhoudelijke fotografie over gaat. Communiceren met de universele taal die fotobeeld heet.

www.jorgenpolman.nl

Koen Verjans

Koen@LaSirel_2015_02_KL_LowRes_SocialMediaMijn naam is Koen Verjans (1970). Ik ben autonoom fotograaf/docent.

Na tien jaar werken aan mijn technische vaardigheden binnen de fotografie kwam de onvermijdelijke vraag: Waarvoor doe ik dit? Deze crisis was voor mij de aanzet tot een nieuwe reis: Het maken van verhalende foto’s gebaseerd op persoonlijke observaties. Ik begon de observaties verder uit te diepen, deze om te zetten in concepten en van daaruit serie matig te werken. Daarbij verlaat ik graag de gebaande paden en schroom er niet voor om documentaire en geënsceneerd werk door elkaar te gebruiken. Voor mij is het verhaal het belangrijkst.

www.koenverjans.com