Achter de schermen werken we hard aan ons programma voor BredaPhoto. Ons doel? Jou laten zien hoe je de inspiratie die je opdoet tijdens het bekijken van de exposities kunt vertalen en toepassen in jouw eigen werk!

BredaPhoto is toonaangevend op het gebied van verhalende fotografie in Europa en we mogen trots zijn op het feit dat we dit zo dicht bij huis hebben. Ze vertoont een rijk scala aan fotografen die vanuit diverse disciplines, zoals documentaire en autonome fotografie, veelal op kunstzinnige wijze een verhaal uitbeelden. Daarmee gaat BredaPhoto duidelijk verder dan technisch goede en esthetisch effectieve plaatjes.

We zijn blij dat BredaPhoto ons benaderde om het Nederlandstalige deel van hun online programma in te vullen. Bekijk in het filmpje hieronder vanuit welke insteek wij onze activiteiten aan het opzetten zijn.

Met onze activiteiten willen we jou aanzetten om meer te kijken vanuit de verhalende insteek, en daarmee een rijkere beleving van BredaPhoto te krijgen. Als je vooruit wil komen met je eigen fotografie, dan adviseer ik je om je vooraf goed in te lezen op het thema van BredaPhoto. Bekijk daarna de exposities en ontrafel de series die je aanspreken, ga op onderzoek uit! Als je een serie ziet die je aanspreekt, lees dan vooral ook de begeleidende tekst. Daarna kun je bekijken hoe de fotograaf te werk is gegaan om zijn intentie om te zetten in beeld. Welke vormen heeft hij gebruikt? Onze activiteiten tijdens BredaPhoto gaan hier verder op in. We willen jou laten zien hoe je de inspiratie die je opdoet tijdens het bekijken van de exposities kunt vertalen en toepassen in jouw eigen foto’s.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Vrijdag 14 augustus presenteren we ons programma. Komende dinsdag volgt meer vooraf informatie voor jou als Forum BEELDtaal volger.

Wat zou je in het programma verwerkt willen zien?  Hoe kunnen we je hiermee optimaal verder helpen? Laat het hieronder weten, dan gaan wij kijken hoe we dit in het programma kunnen verwerken!

 • Berichtcategorie:Algemeen
 • Bericht reacties:2 Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Ben Gortemaker

  Dit zijn enkele vragen die ik graag terug zou willen zien in het programma.
  Overigens Top voor het organiseren en samenstellen van dit programma en succes met het klussen op de nieuwe locatie.

  Hoe is de fotograaf tot zijn onderwerp gekomen.
  Wat waren zijn uitdagingen in deze serie.
  Hoe heeft hij zijn verhaal verwerkt in de serie.
  Wat waren de afwegingen en keuzes om tot deze vorm in de serie te komen.

 2. Claudia

  Een interview met enkele fotografen die op het festival exposeren (artikel of video) over de vraag hoe de serie tot stand gekomen is.

Geef een antwoord