The Mexican Suitcase’ verteld het ongelooflijke verhaal van een mysterieuze vondst in 2007 van 4500 z/w negatieven.

Deze negatieven waren van Robert Capa, Gerda Taro and David Seymour en zijn gemaakt gedurende de Spaanse burgeroorlog. 70 jaar later werden ze teruggevonden in een kluis in Mexico City.

 

 

De Mexican Suitcase bevat 126 filmrolletjes, geschoten tussen mei 1936 en voorjaar 1939. Inhoudelijk zijn ze van onschatbare waarde vanwege de innovatieve manier van werken onder levensgevaarlijke omstandigheden door de drie fotografen, en de stempel die het alsnog drukt op de Spaanse maar ook de Mexicaanse geschiedenis.

Twee jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, werd Magnum Photos opgericht. Het meest prestigieuze fotobureau ter wereld kwam tot stand door vier fotografen; Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger en David Seymour. Fotografen die getekend waren door de oorlog en werden gemotiveerd door een gevoel van opluchting dat de wereld het op de een of andere manier had overleefd, en de nieuwsgierigheid om te laten zien wat er nog was. Ze creëerden Magnum in 1947 om hun onafhankelijke karakter als zowel mensen als fotografen te weerspiegelen. De eigenzinnige mix van verslaggeving en kunstenaarschap die niet alleen benadrukt wat wordt gezien, maar ook hoe men het ziet.

Geef een reactie