0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Gratis les: fotograferen met beeldtaal.

Het lijkt zo eenvoudig: je wilt iets fotograferen, je richt je camera er op en ‘klik ik heb je’…

Hoe vaak heb je het wel niet gehad dat je tijdens het fotograferen iets ervaart, maar dat anderen het naderhand niet in jouw plaat terug zien?

Er bestaat een wereldwijde beeldtaal waarbij je schrijft met je camera. Beeldtaal is afkomstig uit 180 jaar fotografie geschiedenis waarin een aantal wetmatigheden zijn ontdekt over hoe het collectieve oog kijkt. Hoe beeld ervaren wordt blijkt universeel te zijn, net zoals taal en muziek. Deze wetmatigheden geven technieken die de fotograaf in staat stellen om de kijker in zijn intuïtieve en gevoelsmatige wereld aan te spreken, zonder tussenkomst van het ratio. Beeldtaal heeft een verhalend karakter, staat voor communicatie en geeft passie en zingeving aan de foto’s die je maakt.

Registreer nu!

Woensdag 30 januari 20:00 uur

80% van de fotografen vinden dat ze voldoende technische kennis hebben om goede foto’s te maken. (bron: Canon 2015)

Maar wat is een goede foto? Met techniek ben je wel in staat een mooie foto te maken maar die hoeft niet per definitie goed te zijn of iets te vertellen.
De geschiedenis van de fotografie leert ons dat we bewust verhalen kunnen verbeelden, de juiste emotie kunnen overbrengen of zingeving kunnen leggen in onze foto’s. Zelfexpressie via het beeld door een eigen fotografische identiteit.

Onze missie als Forum BEELDtaal is iedereen in staat te stellen de beeldtaal te leren kennen. Met beeldtaal kun je op een directe en intuïtieve wijze de verbinding aangaan met de wereld om je heen en de ander.  Je communiceert via beeld waardoor de toeschouwer beter begrijpt wat je bedoelt.
De fotografische geschiedenis biedt ons een boeiend assortiment aan gereedschappen die hun kwaliteiten meer dan ooit bewijzen.

 

We verheugen ons er op om je te zien,

Koen Verjans

Jorgen Polman

Locatie: voor je eigen scherm! De link naar de webinar krijg je via de mail na registratie toegestuurd.
Kun je niet? Registreer je toch en kijk de opname terug.