0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

De game changer trilogie

Laatst was ik in de Ardennen aan het klimmen met twee kennissen van mij. De één kwam moeizaam boven en bij de ander ging het vlot en soepeltjes. Weet je wat ik hieraan zo treffend vond? De eerste wilde graag alles beredeneren en zeker zijn van haar zaak voordat ze de volgende beweging maakte. De tweede had weliswaar inhoudelijke kennis, maar het verschil zat er volgens haar in dat ze vertrouwde op haar intuïtie en gevoel.
Dit verschil vond ik ik zo treffend omdat het in zeker zin precies zo is met fotografie. Uiteraard heb je inhoudelijke kennis en een thema nodig, maar vooral goed kijken en vertrouwen op je intuïtie maakt het verschil.
Ben je benieuwd waarom we de foto rechts hebben gekozen om bij deze uitnodiging te plaatsen? Tijdens het webinar komen we hier op terug 🙂

Tijdens deze trilogie gaan we je mee nemen op weg naar een nieuwe manier van kijken en hoe je daarmee jouw foto’s inhoudelijk een enorme boost kunt geven. Het voordeel van deze cyclus is dat je niet alleen iets krijgt uitgelegd, maar dat je ook zelf gaat fotograferen en resultaten besproken worden. Op deze manier vallen de puzzelstukjes duidelijk op hun plaats. Je gaat ervaren hoe je de theorie kunt toepassen in je eigen beelden. Daarna is het een kwestie van vertrouwen op je intuïtie.

Data: 15 mei, 5 juni, 26 juni, 20:00 uur

Foto: A. Hilkens

Foto: A. Dekkers

80% van de fotografen vinden dat ze voldoende technische kennis hebben om goede foto’s te maken. (bron: Canon 2015)

Maar wat is een goede foto? Met techniek ben je wel in staat een mooie foto te maken maar die hoeft niet per definitie goed te zijn of iets te vertellen.
De geschiedenis van de fotografie leert ons dat we bewust verhalen kunnen verbeelden, de juiste emotie kunnen overbrengen of zingeving kunnen leggen in onze foto’s. Zelfexpressie via het beeld door een eigen fotografische identiteit.

Onze missie als Forum BEELDtaal is iedereen in staat te stellen de beeldtaal te leren kennen. Met beeldtaal kun je op een directe en intuïtieve wijze de verbinding aangaan met de wereld om je heen en de ander.  Je communiceert via beeld waardoor de toeschouwer beter begrijpt wat je bedoelt.
De fotografische geschiedenis biedt ons een boeiend assortiment aan gereedschappen die hun kwaliteiten meer dan ooit bewijzen.

 

We verheugen ons er op om je te zien,

Koen Verjans

Jorgen Polman

Locatie: voor je eigen scherm! De link naar de webinar krijg je via de mail na registratie toegestuurd.
Kun je niet? Registreer je toch en kijk de opname terug.